İtalya’da fanatik taraftar grubunu araştıran gazetecinin evine kundaklama girişimi

Rai televizyon kanalı için çalışan İtalyan gazeteci Federico Ruffo’nun evine kundaklama girişiminde bulunuldu. Pazartesi günü Ruffo’nun kapısının yanına kırmızı haç işareti bırakıp etrafa benzin döken kişilerin kimliği henüz belirlenemedi. Olay anında köpek havlaması yüzünden alarmın çalması üzerine kundakçıların kaçtığı tahmin ediliyor.

Ruffo, Juventus’un “Ultras” adıyla bilinen taraftar grubuyla suç örgütü Ndrangheta arasında usulsüz bilet satışına yönelik bağlantıyı ortaya koyan bir dosya üzerinde çalışıyordu. Ruffo ve Rai, Juventus ve fanatik taraftarları üzerine çalışmaya başlamadan önce de tehdit mesajları aldıklarını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.