Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’daki orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 50’ye yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin batı yakasında bulunan Kaliforniya eyaleti, tarihinin en büyük yangın felaketi ile boğuşuyor. San Francisco’nun Paradise bölgesinde başlayan yangın, son açıklamalara göre 50 can aldı yaklaşık 9 bin binayı da kullanılamaz hale getirdi.

8 Kasım’dan bu yana devam eden yangınlarda, Paradise ve Butte bölgeleri en çok zarar gören yerler oldu.Yaklaşık 5 bin 600 itfaiyeci, yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Butte Bölge Şerifi, CNN’e yaptığı açıklamada 228 kişinin kayıp olduğunu ve arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yangının ancak yüzde 30’u kontrol altına alınabilmiş durumda.

Kaliforniya’nin güneyinde iki farklı bölgede devam eden yangınlarda en çok etkilenen yerlerden biri de sahil kasabası Malibu olmuştu. Bu bölgede yaşayan birçok ünlünün evi kullanılamaz hale gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.