Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’nın Siber Güvenlik Bakanı’nın bilgisayar kullanmadığı ortaya çıktı

Japonya, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde siber güvenlik yasalarını gözden geçiriyor. Ancak bu yasaları çıkarmaktan sorumlu Siber Güvenlik Bakanı Yoshitaka Sakurada’nın ‘Bilgisayar kullanmıyorum’ açıklaması şaşkınlık uyandırdı.

Kyodo News’un haberine göre, Şinzo Abe’nin Liberal Demokratik Parti’sinden bakan olan 68 yaşındaki Sakurada, “25 yaşından beri işlerimi bağımsız olarak hallediyorum, dolayısıyla yapılması gerekenleri çalışanlarıma ve sekreterlerime bırakıyorum, şimdiye kadar bilgisayara parmağımı sürmedim” dedi.

Bağımsız milletvekili Masato Imai’nin, bilgisayar kullanmayan bir kişinin siber güvenlikle ilgili yasalar çıkarıp çıkaramayacağını sorması üzerine Sakurada, siber güvenlik inisiyatifinin bir hükümet projesi olduğunu ve kendisinin de bu projeye güvendiği yanıtını verdi.

Sakurada geçen ekim ayının başından bu yana olimpik hazırlıklarla ilgileniyor ancak pozisyonu, geçtiğimiz haftalarda kendisine sorulan, olimpiyatların kaça mal olacağı ya da Kuzey Kore’nin katılıp katılmayacağı gibi sorular karşısında afallaması nedeniyle sorgulanıyor. The Asahi Shimbun gazetesine göre, bu tutumu dolayısıyla Japon hükümeti, Sakurada’nın olduğu görevi farklı bir kişiye vermeyi düşünüyor.  

Gazeteye göre, nüfusunun yüzde 28’i 65 yaşın üzerinde olan Japon toplumunda, Sakurada’nın tutumu çok da alışılmadık değil. 2015’te yapılan bir ankete göre 60 yaşından büyüklerin üçte ikisi internete erişemiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.