Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra semalarında camdan bir lale yükselecek

Ünlü İngiliz mimar Norman Foster’ın stüdyosu Foster + Partners, Londra’nın finansal bölgesinde lale şeklinde bir gökdelen yapmayı planladıklarını açıkladı. 305 metrelik beton bir sütunun ucuna yerleştirilecek cam lale, Londra’nın değişen silüetindeki en dikkat çekici yapılardan biri olacak.

İllüstrasyon: DBOX ©Foster + Partners

Brexit tartışmalarının İngiltere’ye dair endişeleri yükselttiği bir dönemde, “Tulip” adını alacak bu yeni gökdelenin Londra’nın geleceğine dair iyimser bir imaj çizmesi bekleniyor. İnşaatı 2025 yılında tamamlanacak gökdelen için Foster, “Geleceğe dönük bir şehir olan Londra’nın ruhunu yansıtacak” dedi.

İllüstrasyon: DBOX ©Foster + Partners

Gökyüzünde bir derslik

Tulip, Londra’da devlet okullarında okuyan çocuklara her yıl 20 bin ücretsiz alan sunacak. Projenin ortaklarından J. Safra Group tarafından finanse edilecek bu kaynak ile yenilikçi araçlar kullanılarak, şehrin dinamizmini yükseltmek ve yaratıcılığı artırmak amaçlanıyor.

İllüstrasyon: DBOX ©Foster + Partners

Özelleştirilmiş ziyaretçi deneyimi

Yaklaşık 300 metre yükseklikten Londra’nın eşsiz bir panoramasını sunacak gökdelende tüm yaş grubundan ziyaretçilere hitap eden gökyüzü köprüleri, seyir terasları, hareket eden fanuslar, barlar ve restoranlar yer alacak. Ziyaretçiler, Londra tarihi konusunda uzman rehberler eşliğinde seyir turlarına katılabilecek.

Sürdürülebilir yapı

Konumlanacağı bölgenin kamusal hedeflerini geliştirmeyi amaçlayan gökdelen tamamen halka açık olacak. Tulip’in çevresine eklenecek yeşilliklerle kaplı duvarlarla bölgenin yeşil yüzey alanının 8 kat artırılması hedefleniyor. Ayrıca, yüksek performanslı cam yüzeyi ve enerji tüketimini minimal seviyeye çeken altyapısı ile sürdürülebilir bir çevre oluşturmak amaçlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.