Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce: “Sandık konulursa İstanbul’a adayım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 24 Haziran’daki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

40 dakika süren görüşme sonrasında Muharrem İnce bir açıklama yaptı. Muharrem İnce şunları söyledi:

“Partinin yanındayım”

“Kaygılarımı, bazı illerde gördüklerimi anlattım. Partimin yanında olduğumu söyledim. Var gücümüzle çalışacağımızı söyledim. 1989’da nasıl bütün belediyeleri aldıysak, bugün de bunun mümkün olduğunu söyledim. 89’da ne yapmıştık? Sayın Nurettin Sözen tek adaydı, buna rağmen sandığa girmişti. Sandıktan çıkınca aday olmuştu. Bunu yapmamız gerektiğini söyledim. Ön seçim ya da aday yoklaması hâkim gözetiminde yapılır. Seçime 45 gün kala yapılır. Buna gerek yoktur. Daha kolayı vardır, eğilim yoklaması. Hâkime gerek yoktur. 130 gün varken bu yapılabilir. Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Örgütü harekete geçirirsek, benim adayım bu derlerse, başarılı oluruz. Genel Başkan düşüneceğini söyledi.”

“250 bin kişinin önüne sandık konulursa adayım”

“Muharrem İnce koltuk derdinde değildir. Partimin başarılı olmasını istiyorum. 250 bin kişinin önüne sandık konulursa adayım. Ama diğer türlü, ‘Gel, aday ol’ denirse kesinlikle aday değilim. Örgütü arkasına alan adaylar çok güçlü olacak, başarılı olacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.