Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli üç büyükşehirde belediye başkanı adayı çıkarmayacaklarını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) organize ettiği, belediye başkanları ve il başkanlarının yerel seçim gündemiyle toplandığı Antalya kampının açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhur İttifakı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni de hedef alan kim varsa karşılarında bizi bulacaktır. Mesele Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, mesele bunlarla uyumlu mahalli idareler yönetimlerinin terkip ve tecellisidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin başarısıdır. Hiçbir dış yönlendirme olmadan hükümet sistemi cumhurun iradesiyle değişmiştir. Cumhur İttifakı, milli birlik ve dayanışma şuurudur. Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur. Türkiye bütün meselelerini yeni sistemin getirmiş olduğu imkanlar kapsamında çözüme kavuşturacaktır.”

Yerel seçimler sürecinde Cumhur İttifakı’nın devamı vurgusu yapan Bahçeli, MHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de belediye başkan adayı çıkarmayacağını ve AK Parti’nin belediye başkan adaylarını destekleyeceklerini belirtti: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun 3 büyükşehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık yoktur, gizli anlaşma yoktur, al ver süreci olmamıştır. Diğer her yerde adaylarımız vardır, adaylığı belli olan dava arkadaşlarımız da çalışmalarına devam etmektedir.”

Bahçeli 23 Ekim tarihinde partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı açıklamada yerel seçimlerde AKP ile ittifak yapmayacaklarını ve MHP olarak İstanbul’da belediye başkanı adayı çıkaracaklarını belirtmişti.

Bahçeli geçtiğimiz hafta cuma günü de Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.