Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump, kendi hükümetinin hazırladığı iklim değişikliği raporuna “inanmadığını” söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, kendi hükümetine bağlı kurumlar tarafından hazırlanan ve iklim değişikliğinin ABD ekonomisi üzerinde yıkıcı etkileri olabileceğini öngören rapordaki bulguları “inandırıcı” bulmadı.

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, kendi hükümetine bağlı olan kurumların hazırladığı iklim değişikliği raporunun bir kısmını okuduğunu ancak rapordaki bulgulara inanmadığını söyledi. “Şu anda şimdiye kadarki en temiz halimizdeyiz ve bu benim için önemli. Ama biz temizsek ve dünyadaki diğer her yer kirliyse bu pek iyi değil” diyen Başkan Trump, diğer ülkelerin de karbon salımlarını azaltmaları için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Kongre’ye bağlı 13 kurumun ortak çalışması sonucu geçen cuma günü açıklanan rapora göre; iklim değişikliği yüzyılın sonuna doğru hem ABD ekonomisi üzerinde hem de insan sağlığında ciddi negatif sonuçlar yaratacak. Raporda, iklim değişikliğinin etkilerinin şimdiden hissedilmeye başlandığı da vurgulanıyor.

Trump, başkanlığa adaylığını koyduğu günden bugüne kadar, yerküredeki sıcaklık artışlarının insan kaynaklı olduğuna, iklim değişikliği ve bunun etkileriyle ilgili tezlere inanmadığı sürekli vurguluyor. ABD Başkanı Trump bir süre önce de, ABD’yi 2015 tarihli Paris İklim Anlaşması’ndan çekeceğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.