Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deutsche Bank’a “Panama Belgeleri” bağlantılı kara para aklama operasyonu

Almanya’da, Deutsche Bank’ın Frankfurt’taki merkezinde ve 5 farklı şehirdeki şubelerinde “Panama Belgeleri” (Panama Papers) ile ilişkili bir kara para aklama soruşturması kapsamında arama yapıldı. Alınan bilgilere göre, 46 ve 50 yaşlarındaki iki banka çalışanı şüpheli sıfatıyla soruşturuluyor. Bu çalışanların, müşterilerinin kara para aklama amacıyla off-shore hesapları açmasında yardımcı olduğu düşünülüyor. Savcılar, Panama Belgeleri’nin soruşturmanın başlamasına ön ayak olduğunu açıklarken operasyona 170 polis memuru, savcılar ve vergi müfettişleri katıldı.

Panama Belgeleri, Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait olduğu belirtilen ve aralarında on iki dünya lideri ile çok sayıda bürokrat ve iş çevrelerinden önemli kişilerin bulunduğu para aklama, ambargoları delme ve vergi kaçırma gibi yasadışı mali faaliyetleri ortaya çıkaran, tarihin en büyüğü olmaya aday gazetecilik olayı ve toplamda 11 milyon belgeye verilen isim.

Panama Belgeleri, tarihin en büyük para aklama ve vergi kaçırma skandalını sızdıran dokümanlar olarak gösteriliyor. Sızıntı, toplamda 11 buçuk milyon dokümandan oluşuyor ve 2.6 terabyte’lık (TB) veri içeriyor.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.