Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski avukatı Cohen’den Trump hakkında yeni itiraf: Kampanya sürecinde Ruslarla yapılan görüşmelerde bizzat yer aldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Trump’ın seçim kampanyası sırasında Moskova’da inşa edilmesi planlanan Trump Tower için Ruslarla görüşmeler yaptığını söyleyerek, daha önce Kongre’ye verdiği ifadede yalan söylediğini itiraf etti.

New York Times’da yer alan haberde, Trump’ın siyasi gündeminin şahsi iş ilişkileriyle bir hayli iç içe geçtiği belirtildi. Görüşmelerin yapıldığı 2016 yılının ilk aylarında Trump, ABD’nin Rusya ile daha yakın ilişkiler kurması gerektiğini söyleyerek Obama yönetimine Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlardan vazgeçme çağrısı yapıyordu.

Daha önce savcıyla anlaşma yaparak seçim kampanyası sürecinde karıştığı finansal yolsuzluklar konusundaki suçunu itiraf eden Cohen, Moskova’daki Trump Tower inşaatı için Ruslarla yapılan görüşmelerin süresi ve Trump’ın görüşmelerdeki rolü hakkında verdiği ifadede Kongre’ye yalan söylediğini de itiraf etmiş oldu.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in açıkladığı mahkeme belgelerine göre, Trump Tower için yapılan görüşmeler esnasında Rusya, ABD’deki seçimleri sabote etme çabalarını hızlandırdı. Cohen’in yeni itirafının, Trump’ın Moskova ile seçimleri sabote edilmesi noktasında işbirliği yapıp yapmadığı konusunda ortaya yeni bilgiler çıkarabileceği belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.