Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ted Baker CEO’su Ray Kelvin cinsel tacizle suçlanıyor

İngiliz Ted Baker markasının Yönetim Kurulu Başkanı Ray Kelvin çalışanlarına yakışık almayacak biçimde sarılma, dokunma ve cinsel içerikli yorumlar yapma gibi davranışlarla tacizde bulunmakla suçlanıyor. 200’den fazla çalışanın imzaladığı dilekçede şirketin insan kaynakları departmanının, çalışanların taciz şikayetlerini gözardı ettiği belirtildi. Dilekçede, Kelvin’in “çalışanlarına yönelik cinsel içerikli kinayelerde bulunması“, “ulu orta cinsel hayatından bahsetmesi“, “tişörtünü çıkarması” ve “boyunlarına masaj yapması” gibi şikayetlere yer verildi. Öte yandan, iş ortamının iyi yönde dönüşmesini amaçlayan Organise isimli platformda toplanan çevrimiçi imza sayısı 2.600’ü geçti.

Dilekçeye imza veren eski bir Ted Baker çalışanı, 21 yaşındayken Kelvin’in omzuna masaj yaptığını ve ensesinden öptüğünü söyledi. Bir başka eski çalışan ise, Kelvin’in çalışanlarından sürekli olarak sarılma taleplerinde bulunduğunu söyledi: “Çok rahatsız edici son derece ve gereksiz, basit bir el sıkışma kafi.” İmza veren bir başkası Kelvin’in “bazı çalışanlarının kulağının arkasını öptüğünü” belirtirken, bir diğeri ise, Kelvin’in genç kadın çalışanlardan, “dizine oturmalarını, kendisiyle yan yana uzanmalarını, onlara kulak masajı yapmasına izin vermelerini” istediğini iddia etti. Dilekçede yer alan iddialara göre, İK’nın bu şikayetlere cevabı “Kelvin’in tarzı bu” şeklinde olmuş. Bu da, birçok çalışanın sözlü, fiziksel ya da cinsel taciz dolayısıyla işten ayrılmasına yol açmış.

Olayın dün kamuoyuna yansımasının ardından şirketin hisseleri yüzde 15 değer kaybetti. Ted Baker adına yapılan açıklamada, Kelvin’in hissedarlar, yatırımcılar, tedarikçiler, müşteriler ve çalışanlar da dahil olmak üzere herkese sarılmaktan hoşlandığı belirtildi: “Sarılma, Ted Baker’ın kültüründe var; ancak ısrar ve zorlama yoktur.”

Tatler dergisi geçen mayıs ayında Ted Baker’ın 62 yaşındaki kurucusu Kelvin’in net gelirinin 660 milyon doları bulduğunu açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.