Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel tacizde bulunduğu için işten atılan CBS eski CEO’su Moonves tazminat alamayacak

Cinsel tacizle suçlanan ve görevine son verilen CBS eski CEO’su ve yöneticisi Leslie Moonves, 24 yıldır çalışmakta olduğu yayın kuruluşundan tazminat alamayacak. CBS’ten yapılan açıklamada, Moonves’in 120 milyon dolarlık tazminatını “görevini kötüye kullandığı, şirket politikasını ve şirket sözleşmesini ihlal ettiği”, bunun yanı sıra “şirketin konuyla ilgili soruşturmasında işbirliğine kasıtlı olarak yanaşmadığı” gerekçesiyle tazminat hakkından yararlanamayacağı belirtildi. 
Moonves’in avukatı Andrew Levander ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada kararı eleştirirken, müvekkili adına suçlamaları reddetti ve Moonves’in soruşturmayı yürütenlerle yüzde yüz işbirliği yapmış olduğunu savundu. Bununla birlikte, Moonves’in CBS’e karşı hukuki yollara başvurup vurmayacağı belirsiz. Levander’in sözcüsü de konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Soruşturmanın taslak metni geçtiğimiz günlerde New York Times’a sızdırılmıştı. Raporda Moonves kanıtları imha etmekle ve kendisine ithamda bulunanlara CBS’te iş vaadinde bulunmakla suçlanıyordu. 
Geçen eylülde 12 kadın Moonves’in kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ederek şikayette bulunmuştu. Kadınlar “Moonves bizden kendisini öpmemizi ve üzerinde başka birtakım cinsel aktivitelerde bulunmamızı istiyordu” demişti. Moonves ise iddiaları reddetmiş ve cinsel münasebetlerin rızaya dayalı olarak yaşandığını savunmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.