Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM İklim Değişikliği Konferansı’na katılanların tanıklığıyla: #COP24

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM)-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi’nin işbirliğiyle “2018 Katowice İklim Zirvesi-COP24’ten İzlenimler” başlığıyla düzenlenen panelde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24. Taraflar Toplantısı’nı takip eden araştırmacılar Katowice’deki izlenimlerini paylaştı.

İklim Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin, konuşmasında Katowice izlenimlerini ve iklim değişikliği ve karbon emisyon rakamları konusunda gelinen son durumu katılımcılara anlattı. 

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Semra Cerit Mazlum, Kopenhag’dan bugüne kadar geçen süreçte iklim rejimindeki dönüşüm sürecini değerlendiren bir sunum yaptı.

Mercator-İPM Araştırmacısı Pınar Ertör Akyazı ise sunumunda, dönüştürülebilir enerji için gelir modellerini anlattı.

Mercator-İPM Araştırmacısı Cem İskender Aydın COP24’te yaşanan gelişmeleri, oturumlarda yaşananları ve ülke pavilyonlarında meydana gelen olayları aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.