Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, 400 milyar dolarlık tarım yasasını imzalamadan önce, çiftçi kostümü ile şarkı söylediği videosunu paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump bir yandan ABD askerlerini hem Suriye hem de Afganistan’dan çekme kararı verirken diğer yandan da Amerikalı çiftçiler için çok önemli olan tarım yasasını onayladı.

Trump imzayı atmadan 15 dakika önce, 2005 yılındaki 47. Emmy Ödülleri töreninde oyuncu Megan Mullally ile birlikte sahneye çıkarak ABD televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden “Yeşil Alan” (Green Acress) dizisinin tema müziğini çiftçi kostümü içinde seslendirdiği bir videoyu #Emmys ve #TBT hashtagleri ile birlikte “Tarım bütçesi 15 dakika sonra imzalanıyor” sözleri ile paylaştı. Green Acress dizisi, New Yorklu bir avukat ile ailesinin taşrada bir çiftliğe yerleştikten sonraki yaşam hikayesini anlatıyordu.

Trump imza töreninde yaptığı konuşmada “Her gün bizim ihtiyaçlarımızı temin etmek için çok çalışan çiftçilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için biz de çok çalıştık” dedi. ABD Başkanı, partiler üstü bir çalışma olarak nitelediği tarım bütçesinin 1990 yılından bu yana ilk kez aynı yıl içinde tamamlandığının altını çizdi.

Yeni tarım bütçesi “Ek Beslenme Yardım Programı”nda (SNAP) değişiklikler içeriyor. SNAP, ABD vatandaşlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılayamaması durumunda yapılan yiyecek yardımlarını kapsıyor. Trump’ın imzalayarak yürürlüğe koyduğu 400 milyar dolar bütçeli yeni yasa ile ABD bütçesinde 15 milyar dolarlık tasarruf edilmesi öngörülürken, diğer ülkelerin ABD tarım ürünlerine uyguladığı gümrük vergileri için de Amerikan çiftçilerine 12 milyar dolar tutarında sübvansiyon verilmesini öngörüyor.

Donald Trump ABD başkanı olmadan önce rol aldığı televizyon şovu “Çırak” (Apprentice) ile Emmy ödüllerine aday olmuş ancak hiç kazanamamıştı. 47. Emmy Ödül Töreni’nde aktör Megan Mullally ile birlikte sahne almıştı:

https://youtu.be/AiZqFGLAeAc

Donald Trump ABD Başkanı olduktan sonra Emmy Törenleri öncesi attığı bazı twitlerle tepki çekmiş, birçok aktör sahnede Trump’a esprili bir şekilde tepki göstermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.