Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD ile mücadelenin başındaki Brett McGurk de Trump’a kızıp görevini erken bırakmaya karar verdi

ABD’nin öncülüğünde 79 ülkenin dahil olduğu IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun koordinasyonunu yürüten Amerikalı diplomat Brett McGurk görevi erken bırakıyor. Normal olarak 2019 Şubat ayında ayrılması beklenen McGurk, çalışma arkadaşlarına yolladığı e-postada Başkan Trump’ın Suriye’den çekilme kararının kendisini şoke ettiğini, koalisyon üyelerinin kafasını karıştırdığını ve IŞİD’e karşı birlikte mücadele ettikleri kesimleri şaşkına uğrattığını vurguladı ve 31 Aralık gününe kadar görevini bırakmış olacağını belirtti.

McGurk’ün göreve geldiğinde IŞİD, Irak ve Suriye’de, yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı Britanya büyüklüğünde bir alanı kontrol ediyordu. Trump’ın göreve geldiği tarihte IŞİD bu alanın yarısını kaybetmişti. 2018 sonu itibariyle de IŞİD bu alanın ancak yüzde 1’ini kontrol edebiliyor.

Ankara, ABD’nin PYD/YPG ile işbirliğinden birinci derecede McGurk’ü sorumlu tutuyordu ve onu bir tür “istenmeyen adam” ilan etmişti.

Brett McGurk YPG temsilcisinden plaket alırken.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.