Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Telefon trafiğinde son perde – Trump: “Erdoğan IŞİD’in kökünü kazıyacak”

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen hafta açıkladığı ABD askerlerinin tamamını Suriye’den geri çekme kararı tartışılmaya devam ediyor. Washington Post’un iddiasına göre Amerikan askerlerinin Suriye’de bir süre daha kalması gerektiği konusunda ikna olan Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı konuşmanın ardından aniden karar değiştirdi. 

Habere göre Washington Post’a konuşan ABD’li üst düzey bir yetkili çekilme kararının Trump ile Erdoğan arasındaki telefon konuşması ile ‘kesinlikle bağlantılı’ olduğunu, aksi takdirde Beyaz Saray ve kabinede ‘aceleci ve yanlış’ olarak değerlendirilen böyle bir kararın alınması için bir sebep olmadığını söyledi.

Washington Post’a konuşan kaynaklara göre Erdoğan telefon görüşmesinde Trump’a, IŞİD’in yok edildiğini ve Amerikan askeri bölgedeki varlığına gerek olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Trump, “Biliyor musunuz, orası sizin olsun. Ben gidiyorum” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırda konuşlanan Türk askerinin bölgedeki herhangi bir sorunu ele alabileceğini de söylediği iddia edilen görüşmenin ardından, iki başkan arasında dün bir telefon görüşmesi daha gerçekleşti. Erdoğan’ın Twitter’da “verimli” olarak değerlendirdiği telefon görüşmesinin ardından, Başkan Trump yine Twitter’dan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de IŞİD’den geriye ne kaldıysa yok edeceği bilgisini verdi. O bunu yapabilecek biri, üstelik Türkiye Suriye’nin ‘kapı komşusu’. Askerlerimiz evlerine dönüyor!” açıklamasını yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.