Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “CHP ile yaptığımız sınırlı bir işbirliğidir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 10 ilin belediye başkan adaylarını açıklayan Akşener, ABD’nin Suriye’den hızlı çekilmesine şüpheyle baktıklarını, CHP ile ittifakın sınırlı bir iş birliği olduğunu söyledi.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısındaki konuşmasına, 31 Mart’ta seçim yarışına girecek 10 ilin belediye başkan adaylarını açıklayarak başladı.

Açıklanan belediye başkan adayları: 

Atakan Aksoy- Trabzon 

Ümit Bahtiyar- Denizli 

Mahmut Uykusuz- Erzurum 

Raif Oktay, Çankırı

Mehmet Özkan- Nevşehir

Settar Kaya- Kars

Mahir Yılmaz- Kırıkkale

Muhammet Gür- Uşak

Davut Çuhadar- Osmaniye

Mustafa Canlı- Gümüşhane

Ekonominin kötüye gittiğini vurgulayan Akşener, “1960’tan bu yana işsizlik rakamları en kötü duruma geldi. Karşılıksız çek oranı yüzde 60 artmış. Poşeti bile parayla satacaklar. O poşetin de 15 kuruşunu kendileri alacak. Soğan bile alamaz duruma geldik. ‘Tarımı bitirdiniz’ diyoruz, ‘Gerekirse soğan ithal ederiz’ diyorlar” dedi.

“Sarı yelekle siz çıkın”

Krizle birlikte çokça yapılan ‘Sarı Yelekliler’ vurgusuna da değinen Akşener, “Bütün partiler bir araya gelelim krizi çözelim, diyoruz. Biz damatla çözeriz, diyorlar.Biz milletin ekmeğinin derdindeyken onlar tutturmuş sarı yelek. Mutfakta yangın var yangın. Sarı yelek muhabbeti işi çözmüyor. Kimsenin sokağa çıkmaya derdi yok. Çok istiyorsanız giyin birer sarı yelek siz çıkın” diye konuştu.

Akşener, iktidarın milliyetçiliğini de eleştirdi: “Türkiye’de İYİ Parti dışında Doğu Türkistan’daki olaya ses getiren yok. Türk ailelerin yanına zorla Çinli erkekler yerleştiriliyor. Mültecilere 200 katrilyon harcayacaksın havaalanında mahsur kalan 11 Türk’ün hesabını sormayacaksın, sizin milliyetçiliğiniz bu mu?”

“ABD’nin hızlı çekilmesine şüpheyle bakıyoruz”

Akşener, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına dair ise şunları söyledi: “Suriye’nin kuzeyine, Fırat’ın doğusuna harekat yapılmasını başından beri söylüyoruz. Yalnız Amerika’nın hızla çekilmesine şüpheyle bakıyoruz. Türk milleti karanlık işlerin içine çekilmemeli. IŞİD’le mücadele sadece Türk milletine yüklenemez. Gidiyorsanız, ağır silahlarınızı alıp gidin. Aksi bize düşmanlıktır. Her halükarda ordumuz girsin ve temizlesin.”

“İttifak, sınırlı bir işbirliği”

Akşener son olarak, 31 Mart yerel seçimleri için CHP ile yapılan ittifakın da sınırlı bir işbirliği olduğunun altını çizdi: “Aziz milletim, 31 Mart’taki seçimler beka meselesi değil, yerel seçimdir. Bir cumhurbaşkanı kendisini eleştirenlerin de cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı milleti birleştirir. Cumhur ittifakı bizi düşmanımız değildir. CHP ile yaptığımız sınırlı bir işbirliğidir, ayrımcılığı önlemeye yönelik bir anlaşmadır. İYİ Parti cesurlar hareketidir, zorlukların tümüne talibiz. Her şeyden önce milletimize dürüst olacağız. Size Yezid gibi kazanmaktansa, Hüseyin gibi kaybedin diyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.