Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü oyuncu Kevin Spacey cinsel saldırı iddiasıyla hakim karşısına çıkıyor

The Guardian’da yer alan habere göre aktör Kevin Spacey,
2016 yılının Temmuz ayında Nantucket Massachusetts’te bir restoranda ergen bir gence cinsel saldırıda ve kötü muamelede bulunduğu suçlamasıyla yeni yılın ilk günlerinde hakim karşısına çıkacak.

Cinsel kötü muamele iddiaları ortaya çıktıktan sonra Netflix dizisi House of Cards’ın oyuncu kadrosundan çıkarılan Spacey’nin, 7 Ocak’ta Nantucket Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.


The Boston Globe’da yer alan habere göre, Kasım 2017’de bir basın toplantısı sırasında Boston WCVB-TV televizyonu ana haber sunucusu Heather Unruh, Kevin Spacey’i kamuoyuna açık bir biçimde oğluna cinsel saldırıda bulunmakla suçladı.

İki Akademi ödüllü ünlü oyuncu hakkındaki en son hukuki gelişme ise cinsel kötü muamele iddialarıyla ilgiliydi. Cape & Islands Bölge Savcısı Michael O’Keefe yaptığı açıklamada, Nantucket Bölge Mahkemesi Sulh Hakimi Brian Kearney’nin 20 Aralık’ta Spacey’ye karşı bir cezai şikayet çıkardığını belirtti. Konu ile ilgili yorum almak üzere Spacey’nin temsilcisine ise henüz ulaşılamadı. The Boston Globe’a göre, Spacey’ye karşı ağır ceza gerektiren bir suçlamada bulunuluyor.

Hakkında bir yıldan uzun süredir cinsel kötü muameleden suçlamalar bulunan Spacey pazartesi günü Twitter ve Youtube’dan yayınlanan ilginç bir video ile yeniden ortaya çıktı.

“Let Me Be Frank” (Tekrar Frank olayım) başlıklı videoda Spacey, atıldığı House of Cards dizisindeki canlandırdığı Frank karakteri olarak kamuoyuna sesleniyor. Spacey, dizideki ABD Başkanı Frank’in ağzından ve onun tarzıyla kendisini savunuyor.


Spacey videoda, “Tabii ki bazıları her şeye inandı ve nefes nefese her şeyi itiraf ettiğimi duymayı bekliyor” diyor. Videoda Spacey ayrıca, “Onlar her şeyin doğru olduğunu belirtmem için ölüyorlar ve ne hak ediyorsam yaşamam için, fakat siz kanıt olmadan en kötüsüne inanmayacaksınız değil mi? Gerçekler olmadan acele bir yargıya varmayacaksınız değil mi? Hayır, siz değil, siz bundan daha zekisiniz” diye konuşuyor.

Spacey hakkında suç duyurusunda bulunan kişileri temsil eden avukat Mitchell Garabedian ise yaptığı açıklamada “Hadi gerçekleri ortaya çıkaralım” dedi.

Öte yandan savcılar, Spacey hakkındaki diğer iddiaları gözden geçiriyor. Bunlardan biri, ünlü aktörün Ekim 2016’da Malibu’da karıştığı bir saldırı olayı. Haberde ayrıca, İngiliz polisinin de Spacey hakkında cinsel saldırı iddiaları üzerine soruşturma yürüttüğü belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.