Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’in “Karındeşen Jack”i idam edildi

Çinli seri katil Gao Chengyon ya da Çin medyasının ona taktığı isimle Karındeşen Jack, 1988-2002 yılları arasında 11 kadını ve kız çocuğunu öldürdüğü suçlamasıyla idam edildi.

Chengyon evlerine kadar takip ettiği kurbanlarını tecavüz ederek öldürüyor ve evlerini soyuyordu. Çin’in Karındeşen Jack’i, cinayetlerinde yöntem olarak da kurbanlarını sakatlamayı ve boğazlarını kesmeyi seçiyordu.

DNA testi ele verdi

Evli ve iki çocuk babası olan 53 yaşındaki Gao’nun kimliği bir dizi DNA testinin sonucunda tespit edilmiş ve kendisi 2016 yılında, Gansu eyaletindeki Baiyin’de işlettiği manavdan alınarak tutuklanmıştı.

Gao ilk cinayetini, ilk oğlunun doğduğu 1988 yılının mayıs ayında işlemişti. Kurban 23 yaşında bir kadındı. Genç kadının cansız bedeninde 26 bıçak yarası vardı. Gao’nun daha sonraki kurbanlarının çoğu benzer profildeydi: Yalnız yaşayan genç kadınlar. En genç kurban ise 8 yaşında bir kız çocuğuydu.

Beijin Youth Daily’ye göre Gao ayrıca, öldürdüğü kadınların cinsel organlarını koparıyordu.

Cinayetler 2002 yılında durdu ancak bundan bir yıl sonra Gao’nun amcası ufak bir suçtan tutuklandı. Gao’nun amcasından elde edilen DNA, cinayetlerin bir akraba tarafından işlenmiş olabileceğini gösterdi. Gao da daha sonra bunu doğrulayacaktı.  

Baiyin’deki mahkeme geçen yıl Gao’yu, “alçakça” diye tanımladığı suçları dolayısıyla ölüme mahkûm etti. Gao’nun idamı geçen perşembe günü mahkemenin Weibo hesabından duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.