Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Britanya’da yeni askere alım afişleri: “Çıtkırıldımlar, selfie bağımlıları, ordunun size ihtiyacı var”

Lord Kitchener’in yüzü Birinci Dünya Savaşı sırasında askere alma afişlerinde ilk kullanıldığında, yıl 1914’tü. Zamanın Savaş Bakanı Kitchener, London Opinion dergisinin kapağında parmağını uzatarak çok basit bir mesaj veriyordu: “Ülkenin sana ihtiyacı var.” Sonra bu dergi kapağı, dünyanın pek çok yerinde askere alma afişlerinde kullanılmaya başlandı.

Şimdi ise Britanya Ordusu bu tarihi sloganı, Y kuşağına hitap edecek şekilde yeniden canlandırıyor.

Afişlerde şöyle ifadeler yer alıyor:

“Çıtkırıldımlar, ordunun size ve merhametinize ihtiyacı var.”

“Selfie bağımlıları, ordunun size ve özgüveninize ihtiyacı var.”

“Telefon zombileri, ordunun size ve dikkatinize ihtiyacı var.”

Afişlere gençleri sıkıcı, tekdüze işlerde çalışırken gösteren videolar eşlik ediyor. Sosyal medyada bu askere alma stratejisinin arkasındaki sebep çok açık şekilde ortaya konuluyor: “Başkaları görmese de, ordu sende bir potansiyel görüyor.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=YFGHEZMSek4

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Gavin Williamson, “’Ordunun sana ihtiyacı var’ kampanyası, yenilikçi ve kapsayıcı bir takımın parçası olup fark yaratmaya çalışanlara hitap eden, güçlü bir eylem çağrısı” diyor.

Fakat kampanya aynı zamanda pek çok eleştirinin de hedefinde. Bazılarına göre afişler gençleri ve silahlı kuvvetlerin bütünlüğünü aşağılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.