Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus Büyükelçi Karlov suikastı davası başladı

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, 19 Aralık 2016 tarihinde katıldığı sergide, polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından tabancayla öldürülmesine ilişkin dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 13’ü tutuklu 28 sanığın yargılandığı davada, öğle arasına kadar suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş ile polis okulundan arkadaşlıkları bulunan ve ”silahlı terör örgütü üyesi olmak” ile suçlanan üç sanığın savunması alındı.

”Suikastçı Altıntaş’ı FETÖ’ye ait evde gördüm”

Öğle arasından önce savunması alınan Kadir Şamlı, yüksekokuldaki eğitimleri sırasında, sanıklar arasında bulunan bazı kişilerin çağrısı üzerine gittiği FETÖ’ye ait evde, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ı gördüğünü söyledi. Şamlı, ”Hiçbir zaman örgüt üyesi olmadım” derken, Kaan Bülbül’ün ısrarlı davetiyle FETÖ evlerinde birkaç kez toplantılara katıldığını söyledi.

”Bazı sanıkların ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi”

Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, sanıkların ByLock kullanıp kullanmadığını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sorduklarını ve bazı sanıkların ByLock kullandığının tespit edildiğini, ancak içeriklerin belirtilmediğini söyledi. Ayrıca Hâkim Otçu, sanıklar hakkında farklı mahkemelerde açılan FETÖ davalarının Karlov suikastı davasıyla birleştirildiğini belirtti.

İddianamede, 16 sanığın suikastla doğrudan bağlantılı olduğu belirtildi. Sanıklar, ”anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, ”terör amacıyla tasarlayarak öldürme”, ”terör amaçlı tasarlayarak öldürmeye azmettirme” ve ” terör amaçlı kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından yargılanıyor. Savunmaların tamamlanmaması durumunda yarın, perşembe ve cuma günü de duruşmalara devam edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.