Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta bir asansörde üç gün üç gece geçiren kadın kurtarıldı

Arkansaslı milyarder Warren Stephens’ın ABD’nin New York kentindeki malikanesinde çalışan hizmetli Marites Fortaliza, asansörün ikinci ve üçüncü katları arasında mahsur kaldı. 53 yaşındaki kadın, ev sahipleri şehir dışında olduğu için sesini kimseye duyuramadı. Hizmetlinin kurtarılması ancak üç gün üç gece sonra pazartesi sabahı mümkün oldu. Eve dönen ailenin telefonla haber vermesi üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri adını bitkin bir haldeyken kurtardı. Aşırı su kaybına uğrayan Fortaliza’nın kaldırıldığı hastanede tedavi gördüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Stephens ailesinin 1999 yılında 8 milyon dolara satın aldığı evin asansörünün haziran ayında denetlendiği, ancak hiçbir problemle karşılaşılmadığı açıklandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.