Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maduro: “ABD Venezüela’yı Vietnam’a dönüştürmek istiyor”

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin ülkesini Vietnam’a çevirmek istediğini söyledi. Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ı ve etrafındakileri kendisini devirmek ve Venezüela petrolüne el koymak için komplo kurmakla suçladı.

Maduro Facebook’ta yayınlanan dört dakikalık bir videoda “ABD’nin tıpkı Libya ve Irak’ta olduğu gibi, Venezüela petrolünde gözü var. Irak ve Libya’da kitle imha silahları bulunduğu iddiasıyla saldırıya geçti ancak bunu Venezüela’da yapamadı. Bunun yerine, ABD ülkedeki durumla ilgili sahte haberler üreterek müdahalenin altyapısını oluşturuyor” dedi.

“Latin Amerika’da bir Vietnam’a izin vermeyeceğiz ama yine de ABD müdahalede ısrarcı olursa Vietnam’dakinden daha ağır sonuçlarla karşılacaktır” diyen Maduro videoda ayrıca, ABD’nin Trump’tan çok daha büyük olduğunu belirtti ve ABD toplumunun Venezüela’ya saygı duymasını istedi.

Tüm bunlar yaşanırken muhalefetin sokak gösterileri bugün de devam etti. Cumartesi günü daha büyük gösterilerin planlandığı bilgisi de paylaşıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.