Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda’da göçmenleri koruyan kilise ayini 96 günün ardından sona erdi

The New York Times’in haberine göre, Hollanda’nın Lahey kentindeki Bethel Kilisesi’nde 96 gün sürdürülen ve dinler tarihinin kaydedilen en uzun dini seremonisi sayılan ayin sona erdi. Ayinde bugüne kadar yaklaşık 1000 rahip görev aldı.

Ayinin bu kadar uzun sürmesinin nedeni, göçmen bir ailenin kiliseye sığınmasıydı. Bunun üzerine ailenin Hollanda’dan sınır dışı edilmesini engellemek ve aileye koruma sağlamak için dini ayin yapılması kararı alınmıştı. Ancak ayini organize edenler, Hollandalı yetkililerden kiliseye sığınan göçmen ailenin sınır dışı edilmeyeceği garantisini aldı. Bunun ardından ayin, çarşamba günü öğleden sonra bitirildi.

Hollanda yasalarında polisin kilisede gerçekleştirilen dini hizmete karışamayacağı yönünde bir madde bulunuyor. Bu maddeden yararlanan din insanları ise kendilerine sığınan Tamrazyan ailesinin tutuklanıp geldikleri Ermenistan’a gönderilmesini engellemek için hiç ara verilmeyen bir dini ayin planladı. Bunun ardından Avrupa’nın birçok yerinden din insanları, Bethel Kilisesi’ni ziyaret ederek ayinin sürmesine yardımcı oldu.

Agence France Presse’in bildirdiğine göre, yetkililer Tamrazyan ailesinin dosyasını tekrar inceleyeceklerini kilise yönetimine bildirince ayin sona erdirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.