Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis ilk kez kabul etti: “Rahip ve piskoposların rahibeleri istismar ettikleri doğru, maalesef etmeye de devam ediyorlar”

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Katolik Kilisesi’ne mensup bazı rahibelerin, erkek din görevlilerinin cinsel taciz ve istismarına uğradığını ilk kez itiraf etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptığı geziden Vatikan’a dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Papa Francis; rahibelerin, rahip ve piskoposların cinsel istismarına uğradığını kabul ederken, bu tarz vakaların “halen yaşandığına inandığını” söyledi. Francis, bu sorunu çözmek için Katolik Kilisesi içerisinde yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Sorunu çözmek için daha fazlasını yapmalı mıyız? Evet. Daha fazlasını yapacak mıyız? Ona da evet” dedi.

Katolik Kilisesi uzun zamandır, hem merkezi olan Vatikan’da hem de dünyanın çeşitli bölgelerindeki kendisine bağlı kiliselerde yaşanan çocuklara ve kadınlara cinsel taciz ve istismar vakalarıyla sarsılıyor. Papa Francis, göreve geldiği günden bu yana sorunu çözmek için çeşitli adımlar atsa da, Kiliseye bağlı rahibelerin uğradığı iddia edilen cinsel istismar vakalarını şimdiye kadar hiç açıkça dile getirmemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.