Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cezayir’de nefret cinayeti: Kanıyla duvara “gey” yazdılar

Cezayir’de kimliği belirsiz iki kişi tarafından kaldığı yurt odasında saldırıya uğrayan 21 yaşındaki tıp öğrencisi Assil Belalta, boğazı kesilerek öldürüldü. Katiller, kurbanın kanıyla duvara “gey” yazdı.

Huffington Post’un yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, geçen pazar günü işlenen cinayetin ardından yüzlerce öğrenci fakülte kampüsünde toplanarak Belalta için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Olayın ardından bölgeye giden Cezayir Yükseköğretim Bakanı ise öfkeli öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

Assil Belalta

Öte yandan Üniversite Yurtları (Cite Universitaire) Direktörü Zoubi Abid, olay sırasında bölgede bulunan güvenlik görevlilerinin gördüklerini aktardı ve saldırganların kurbanın arkadaşları olduğu bilgisini verdi: “Güvenlik görevlileri, kurbanın arkadaşlarının, Assil’in arabasını alarak yerleşkeyi hızla terk ettiğini gördü. Polise olayın hırsızlık olduğu sanılarak haber verildi ancak Assil’in odasına çıktığımızda yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştık ve dehşete düştük.” Cinayetin aydınlatılması için Ulusal Jandarma tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Sosyal medyada Belalta’nın homofobik bir saldırıya kurban gittiği yorumları yapılırken, yetkililer cinayetin sebebinin henüz bilinmediğini belirtiyor.

Eşcinsel ilişki, şeriat kanunlarına göre Cezayir’de 1966 yılından bu yana yasak. Eşcinsel ilişkide bulunduğu anlaşılan kişiler 500-2000 Cezayir dinarı değerinde para cezası ya da 2 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalıyor. Kişilerden birinin reşit olmaması halinde, yaşı büyük olan kişiye verilecek ceza 3 yıla çıkarılabiliyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.