Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sarı Yelekliler eyleminde polisi döven boksöre gece hapsi

Paris Mahkemesi, Sarı Yelekliler eylemlerinde iki polisi darp eden eski boksör Christophe Dettinger’e 30 ay hapis cezası verdi. Cezanın 18 ayı ertelendi. Dettinger, geri kalan 12 ayın ise yalnızca gecelerini cezaevinde geçirecek. Dettinger’in 7 yıl ceza alma olasılığından endişe eden avukatları ve destekçileri karardan memnun. Bir aydır gözaltında olan Dettinger, kararın açıklanmasının ardından dün akşam cezaevine gönderildi. 

Dettinger’in avukatlarından Hugues Vigier, gazetecilere “kararın teselli verici olduğunu” söyledi: “Şahıs bir yıl boyunca cezaevinde uyuyacak ama her şeye rağmen çalışabilecek ve ailesiyle buluşabilecek.”

Dettinger mahkemede “davranışından ötürü pişmanlık duyduğunu” söylemişti: “Bu olsun istemezdim, panik anında yaptım, görüntüleri izlediğimde kendimle gurur duymadım.”

Dettinger lehine tanıklık yapan bir kadın ise mahkemede “47 kiloluk bir kadını (kendisini kastederek) ve oğlunu dayak yerken gördü ve tepkisiz kalamadı, çünkü çok fazla şiddet vardı” diye konuşmuştu. 

37 yaşındaki 3 çocuklu eski ulusal boks şampiyonu Dettinger, Sarı Yelekliler eylemlerinin 8. dalgasının yaşandığı 5 Ocak tarihinde iki jandarmayı darp etmiş, görüntülerinin yayınlanmasının ardından polise giderek teslim olmuştu. Yaralanan polislerden biri 2 gün iş göremez raporu almıştı. Diğer polis ise olayın üzerinden 40 gün geçmiş olmasına rağmen hala çalışamaz durumda.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.