Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan komedi programına: “Hesap vereceksiniz”

ABD Başkanı Donald Trump, hicvedildiği komedi programı Saturday Night Live’a sert tepki gösterdi. Programda tetikçilik yapıldığını ileri süren Trump, kendisini taklit eden aktör Alec Baldwin’in hesap vereceğini söyledi, programın yayınlandığı NBC kanalının da soruşturulmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar yapılabilmesi için ulusal acil durum ilan edince bir kez daha komedyenlerin hedef tahtasına oturdu. Saturday Night Live adlı komedi programında, Trump’ı canlandıran Alec Baldwin, acil durum ilanını hicvetti. Baldwin’in canlandırdığı Trump şunları söyledi:

“Hepiniz bu acil durum ihtiyacını uydurduğumun farkındasınız, değil mi? Uydurmam gerekiyor çünkü uydurmak istiyorum. Bu kadar basit. Sorunumuz şu: Duvar olmadığı için bu ülkeye uyuşturucu giriyor. Duvar işe yarar. Duvar güvende tutar. Bunu anlamak için akıllı olmanıza gerek yok, hatta akıllı olmamanız daha da işime gelir.”

Alec Baldwin’in canlandırdığı Trump.

Baldwin’in abartılı Trump’ı, kendisiyle dalga geçmeyi şu sözlerle sürdürdü:

“Acil durumu ilan eder etmez, mahkemeye verileceğim. Karar aleyhimde çıkacak ve Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. O zaman dostum Kavanaugh’ı arayacağım ve ondan bana olan borcunu ödemesini isteyeceğim ama o beni telefonda tanımamazlıktan gelecek. Derken, Mueller raporu çıkacak ve kağıt evim yıkılacak, akıl hastanesine yatacağım ve özel cehennemim olan bu başkancılık oyunum sona ermiş olacak.”

Trump’ın “Hesap vereceksiniz” dediği Saturday Night Live skeci.

Bu sözlerde adı geçen Kavanaugh, Trump’ın ABD Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği ve seçilmesi için büyük çaba harcadığı Brett Kavanaugh. Kavanaugh, cinsel saldırı ile suçlanmasına karşın bu göreve gelmişti. Mueller raporu ile ise, devam eden Rusya soruşturmasına atıf yapılıyor. Robert Mueller, Trump’ın seçim kampanyasının Rusya ile işbirliği yapıp yapmadığını soruşturuyor.

Trump programı hiç komik bulmadı ve tepksini bir tweet ile dile getirdi. Programın yayınladığı NBC kanalını “yalancı” olarak nitelendiren ABD Başkanı, “Tetikçilik yapan bu kanallar nasıl olur da soruşturulmaz” diye sordu.

Medyadaki imajına büyük önem veren Trump’ın programa yönelik tehditleri, sadece Demokrat Parti çevrelerinin değil, Cumhuriyetçi Parti’den bazı isimlerin de tepkisini çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.