Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikalı Senatör Bernie Sanders 2020’deki başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı

77 yaşındaki Sanders, adaylığını bir e-posta ile destekçilerine duyurdu. Vermont eyaleti senatörü olan Sanders, “Siyasi devrimi sizlerle birlikte 3 yıl önce başlattık, şimdi sıra bu devrimi tamamlamaya geldi” diye yazdı.

Sanders’in Demokrat Parti’nin adayı olabilmesi için partinin ön seçimlerini kazanması gerekiyor. Aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu isim, Donald Trump’ın karşısına çıkacak aday olabilmek için yarışacak.

Sanders, Vermont Eyalet Radyosu’na verdiği röportajda şöyle konuştu: “Siyasi devrime 2016 kampanyasıyla başlamıştık, şimdi ise bu devrimi ileri taşımanın zamanı.”

İkinci kez aday adayı olmasını, Demokrat Parti’deki “sol” dönüşüme bağlayan Sanders, bu kararını şöyle aktardı:

“Sağlık hizmetinin bir ayrıcalık değil hak olduğu ve saatlik asgari ücretin 15 dolara çıkarılması gerektiği gibi gündeme benim taşımış olduğum birçok fikir rağbet görmeye başladı. Üniversitelerde eğitimin ücretsiz olması ve öğrenci kredilerinin düşürülmesi gibi, daha önce fazla ‘radikal’ bulunan görüşlerim de ülkede gittikçe yayılıyor.”

Sanders, ön seçim yarışının favorilerinden biri olarak gösterilse de, adayların çokluğu ve ABD siyasetinin en önemli unsurlarından biri haline gelen kimlik meselesi, onu zorlayacak gibi gözüküyor.

Sanders, 2016’daki ön seçimleri Hillary Cinton’a az farkla kaybetmişti. ABD’li senatör, kampanyasında özellikle gençlerden büyük destek toplamıştı. Sanders, herkese sağlık güvencesi, saati 15 dolar olan asgari ücret, zenginlere daha yüksek vergiler, ücretsiz eğitim ve iklim değişikliğiyle mücadele konularındaki vaatleri sayesinde neredeyse başkan adayı olacaktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.