Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Balkan müziğinin efsane şarkıcısı Şaban Şauliç’i, sarhoş ve ehliyetsiz Türk sürücü öldürmüş!

Balkan halk müziğinin efsane ismi Şaban Şauliç’in ölümüne yol açan trafik kazasına, sarhoş halde ve ehliyetsiz araç kullanan Türk vatandaşı Levent Alsin’in neden olduğu ortaya çıktı.

68 yaşındaki Şaban Şauliç, 17 Şubat Pazar sabahı, Almanya’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Sanatçı, müzisyen Mirsad Keriç’in kullandığı otomobille Bielefeld’den Dortmund’a, havaalanına gidiyordu. Ancak Gütersloh yakınlarında, 34 yaşındaki Levent Alsin’in kullandığı araç, Şauliç’in bulunduğu araca arkadan çarptı. Alsin, Şauliç, Keriç ve müzisyenin aracındaki üçüncü kişi hastaneye kaldırıldı. Ancak Şauliç ve Keriç hastanede bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Levent Alsin’in kullandığı araç, Şaban Sauliç’in bulunduğu araca arkadan çarptı.

Annesi Sırp, babası Boşnak olan Şauliç’in cenazesi Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da defnedilecek. Eski Yugoslavya’da da, Yugoslavya dağıldıktan sonra bağımsızlığını ilan eden yeni cumhuriyetlerde de albümleri en çok satan halk müziği şarkıcısı olan Şauliç, 2016 yılında da İstanbul’da, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nin düzenlediği konserde sahneye çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.