Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Johnson & Johnson, ürünlerindeki asbest şüphesi sebebiyle mahkemelik oldu

ABD Adalet Bakanlığı ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Johnson & Johnson hakkında, bebek pudrası ve diğer talk içeren ürünleri için muhtemel asbest kullanımı üzerine, soruşturma açtı.

Johnson & Johnson’dan yapılan açıklamada; “şirketin hükümet soruşturmalarıyla iş birliği içerisinde olduğu ve yanıt için dokümanları hazırladığı” belirtildi. Bir başka açıklamadaysa şirket, soruşturmaların haber raporlarıyla ilgili olduğunu bildirdi.

The New York Times ve Reuters’ın haberlerine göre; Johnson & Johnson, her ne kadar olumsuz bilgiyi kamuoyundan saklamaya çalışsa da yıllardır süren şirket içi iletişimde asbestin zararlarını konuştuğu görülüyor.

Haberlr yayınlandıktan sonraki günlerde şirketin hisse senetlerinde yüzde 12’den fazla değer kaybı yaşandı.

Hakkında vücut pudralarının yumurtalık kanserine yol açtığı yönünde 13 bin civarında dava açılan Johnson & Johnson, ürünlerinin güvenli olduğu konusunda direniyor. Çarşamba günü yapılan açıklamada “Dünyanın en iyi laboratuvarları tarafından yıllardır sürdürülen testlerde Johnson & Johnson bebek pudrasının güvenli ve asbestsiz olduğu ve kansere yol açmadığı kanıtlanmıştır” ifadesine yer verildi.  

New Jersey merkezli Johnson & Johnson yargıya giden talk pudra davalarından bazılarını kazandı. Bazı ciddi suçlamalardan mahkum olan Johnson & Johnson, bu davaların birinde 22 yumurtalık kanseri hastasına ve yakınlarına 4,7 milyon dolar tazminat ödedi. Geçen hafta Johnson & Johnson tarafından kullanılan talkların en büyük sağlayıcılarından olan ve bazı davalarda sanık da olan Imerys Talc America şirketi iflas başvurusunda bulundu.

Johnson & Johnson ayrıca, Demokrat Washington Senatörü Patty Murray’nin şirketin kullandığı muhtemel asbest ve şirketin bu yöndeki bilgisi hakkında istediği yasal sorgu dosyasıyla biliniyor.

Adalet Bakanlığı ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.