Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail, Avrupa Birliği tarafından Filistin’e verilen prefabrik sınıfları müzayedeye çıkardı

The Guardian’ın haberine göre, İsrail önümüzdeki hafta, Avrupa Birliği (AB) tarafından Filistinli çocuklara bağışlanan iki prefabrik sınıfı açık artırmaya çıkartacak. 

AB’den ise bu adıma tepki geldi. Brüksel, Batı Şeria’da işgalci konumunda olduğunu hatırlattığı İsrail’in, uluslararası hukuk kuralları gereği böyle bir tasarrufta bulunamayacağını bildirdi. AB ayrıca, İsrail’in prefabrik sınıfları aynı yerde, bir an önce yeniden inşa etmesi yönünde yaptığı çağrıda, her çocuğun eğitim hakkı olduğunu, işgalci devletin de bunu korumakla yükümlü olduğunu belirtti. 

Satışa sunulacak eşyaların seri numaraları, yerinden sökülen sınıflardaki eşyalarla uyuşuyor. Müzayedede ayrıca Batı Şeria’da yaşayan Yahudiler’e ait eşyalar da satışa çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.