Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en küçük bebeği “Saybie” nihayet taburcu oldu

Mucize olarak nitelendirilen Saybie isimli bebek 5 ay önce ABD’nin San Diego kentindeki Sharp Mary Birch Hastanesi’nde 245 gram ağırlıkta dünyaya gelmişti. Saybie doğumundan 5 ay sonra, 2 kiloya ulaşınca yoğum bakım ünitesinden taburcu edildi.  

23 haftalıkken, yüksek tansiyon hastası olan annesinin doğum zehirlenmesi geçirmesi sebebiyle erken doğumla dünyaya gelen Saybie, dünyanın yaşayan en küçük bebeği rekorunun sahibi. Minik bebeğin annesi, “Doğum hayatımın en korkunç günüydü, bebeğimin yaşayacağını düşünmemiştim” açıklamasını yaptı. 

Bir önceki dünyanın en küçük bebeği rekorunun sahibi, 2015 yılında Almanya’da Saybie’den sadece 7 gram daha ağır olan bir başka kız bebeğiydi. Dünyanın en küçük erkek bebeği ise yine bu sene şubat ayında Japonya’da 268 gram ağırlıkta dünyaya gelmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.