Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hüsran yaratmıştı: Hayranlarından “Game of Thrones’un final sezonu yeniden çekilsin” kampanyası

Game of Thrones’un (Taht Oyunları) son sezonu hem hayranlarını hem de eleştirmenleri hayal kırıklığına uğrattı. Çekimlerini iki yıl bekledikten sonra bu kadar aceleye getirilmiş bir final beklemediklerini söyleyen fanatik izleyiciler, 8. sezonun yeniden çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Dört günde 750 bin imza toplandı bile. Hedef ise bir milyon imza.

GoT hayranları, son sezonda senaryonun kötü yazılmasından şikayetçi. Yukarıdaki paylaşımda, Twitter kullanıcısı yedi sezonda geliştirilen Jamie karakterinin sekizinci sezonda sil baştan edilmesine, Daenerys karakterinin ise “katledilmesine” tepki gösteriyor.

Dizi eleştirmenleri de, son sezonda kalitenin epey düştüğü görüşünde.

Film ve diziler için oluşturulmuş internet veri tabanı IMDb’de de, daha önce hiçbir sezonu, 8.9 puanın altına düşmeyen GoT, bu kez kullanıcılardan 7,6 puan aldı. Bu, veri tabanında görülen en keskin ikinci düşüş.

Dizi Sezon Bölüm başına ortalama puan Sezon başına ortalama puan Değişim 
House of Cards 4.20 8.39 -4.19 
Game of Thrones 7.56 9.21 -1.65 
Dexter 7.58 8.81 -1.23 
The 100 7.51 8.70 -1.19 
Community 7.62 8.67 -1.05 

George R. R. Martin’in aynı isimli kitabından uyarlama olan Game of Thrones, 2011 yılında yayınlanmaya başladı. Özellikle görsel kullanımı ve senaryosu başarılı bulunan dizinin birçok Emmy ve Altın Küre ödülü bulunuyor.

Ancak, eleştirmenler beşinci sezondan itibaren senaryonun romandan uzaklaşmaya başlamasıyla, yapımın genel kalitesinin de düşmeye başladığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.