Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li Cumhuriyetçi senatör: “Orduda üst düzey bir subayın tecavüzüne uğradım”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinin Cumhuriyetçi senatörü Martha McSally, orduda görev yaptığı dönemde tecavüze uğradığını öne sürdü.

McSally, tecavüze uğradığını ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Alt Komitesi’nde düzenlenen “cinsel saldırı” konulu bir oturumda söz aldığı sırada açıkladı.

26 yıl Hava Kuvvetleri’nde çalıştıktan sonra albay rütbesiyle emekli olan 52 yaşındaki McSally, “Uzun yıllar sessiz kaldım ancak kariyerimin ileri noktalarında ordu skandallarla boğuşurken ve buna karşı yeterli tepkiler veremezken, bazılarının şunu bilmesine izin vermem gerektiğini hissettim: Ben de hayatta kalanlardan biriydim” dedi.

ABD Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın savaş pilotuydu

Oturumda bulunan tanıklara hitap ederek “Ben de sizler gibi askeriyede cinsel saldırıya uğramış bir mağdurum” diyen Senatör McSally, başına gelenleri sisteme karşı güvensizliği dolayısıyla üstlerine bildirmediğini söyledi.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen McSally, “Birçok kurban gibi, sistemin bana bir kez daha tecavüz ettiğini düşündüm. Ancak işimi bırakmadım ve orduda kalmaya karar verdim” diye konuştu. Senatör McSally aynı zamanda, ABD Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın savaş pilotu unvanına da sahip.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.