Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi davasında tutuklu bulunan sivil toplum çalışanının eşi Ünzile Aksakoğlu: “Yiğit, çocuklarını çok özlüyor”

Ünzile Aksakoğlu, Gezi soruşturması kapsamında Kasım 2018’den bu yana tutuklu olan sivil toplum çalışanı Yiğit Aksakoğlu‘nun eşi. Yiğit Aksakoğlu, 1997’den beri gönüllü ve profesyonel olarak sivil toplum alanında çalışıyor. Son beş yıldır, 0-6 yaş arası çocuklar ve ebeveynlerine yönelik çalışmalara finansal ve teknik destek sağlayan bir vakfın Türkiye temsilciliğini yürütüyor. 

Ünzile Aksakoğlu, Gezi iddianamesinin kabulünün ardından eşinin serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Cezaevi görüşlerinde neler yaşadıklarını, Silivri Cezaevi’nin kendisi ve çocukları için ne ifade ettiğini Canan Coşkun ve Sercan Öztürk‘e anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.