Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın futbolcular ABD Futbol Federasyonu’na cinsel ayrımcılık nedeniyle dava açtı

Amerika Birleşik Devletleri’nin dünya şampiyonu kadın futbol takımı, ABD Futbol Federasyonu’nu cinsiyet ayrımcılığıyla suçlayarak dava etti. Federasyon ve futbolcular arasında bir süredir devam eden ücret eşitsizliği ve çalışma koşullarıyla ilgili çekişmenin sonucu olan dava, takımın Kadınlar Dünya Kupası’na çıkmasından yalnızca birkaç ay önce açıldı.

Los Angeles’taki bir yerel mahkemede açılan davada 28 milli futbolcu, işverenleri statüsündeki federasyonu yıllardır “kurumsallaşmış cinsiyet ayrımcılığı” uygulamakla suçladı. Sporcular, söz konusu ayrımcılığın yalnızca ücret konusunda değil ayrıca antrenmanlar, muayeneler, seyahat ve nerede, ne sıklıkta oynadıkları özelinde de gerçekleştiğini iddia etti.

Davacıların yaşadıkları maddi ve manevi kayıp dolayısıyla talep ettikleri tazminatın milyonlarca doları bulabileceği tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.