Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li gençlerde, sosyal medyaya harcanan zamanın artması ve uyku süresinin azalması yüzünden psikolojik sorunlar önemli ölçüde artıyor

Amerikan Psikologlar Birliği’nin (American Psychological Association) Journal of Abnormal Psychology dergisinde yayınlanan raporda, 600 binden fazla ergen ve yetişkine dair anket sonuçları yayınlandı. Son 10-12 yılda majör depresyon belirtileri bildirenlerin sayısının 12-17 yaşları arasında yüzde 52, 18-25 yaşları arasında yüzde 63 oranında arttığı belirlendi ve her iki grup için ise yüzde 13,2’ye kadar ulaştığı ortaya çıktı.

The Washington Post’ta yayınlanan habere göre, ciddi psikolojik stres ve intiharla ilgili düşünceler veya eylemlerde genç yetişkinlerde yüzde 70’lik bir artış gözlendi, bu oran ise geçtiğimiz yıllara göre yüzde 7,7’den yüzde 13,1’e yükseldi.

Raporda, yaşlı yetişkinler için yüzdelerin aynı dönemde sabit kaldığı, yaşanan değişikliğin genç yetişkinler ve ergenler üzerinde etkili olduğu belirtildi. Rapora göre, son 10 yıldaki kültürel eğilimlerin duygudurum bozuklukları üzerinde daha büyük bir etkisi olabileceği düşünülüyor.

Yıllık Ulusal Uyuşturucu Kullanımı ve Sağlığı anketinden elde edilen verileri kullanan ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden alınan intihar istatistiklerine dayanan rapor, yaşanan problemlerde en büyük artışın zengin ve genç olanlar arasında olduğunu tespit etti. Rapora göre, psikolojik bozuklukların sebepleri arasında maddi imkansızlıklar, madde kullanımı ve alkol tüketimi arasındaki bağlantılar arasında artış gözlenmedi. Bunun yerine, raporda, artışın sosyal medyada ve iletişimde harcanan zamanın artmasıyla ve gençlerin aldığı uykunun azalmasıyla bağlantılı olabileceği belirtildi. Ayrıca raporda, uyku eksikliğinin depresyon ve anksiyete ile ilişkili olduğuna değinildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.