Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber muhabirden yorum uzmandan: Yerel seçim Medyascope’ta

Türkiye 31 Mart 2019 Pazar günü “Mahalli İdareler Seçimleri”ni yapacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verilerine göre 57 milyon 93 bin 985 seçmen, 81 il, 922 ilçedeki 194 bin 390 sandıkta oy kullanarak, 30 büyükşehir belediye başkanını, 51 il ve 922 ilçe ile 386 beldenin belediye başkanını, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini ve 32 bin 105 mahalle ile 18 bin 306 köyün muhtarını seçecek.

84 günde 36 muhabirle 50 il ve 46 ilçeden haber yaptık 

Medyascope, 4 Ocak 2019’dan başlayarak, 84 gün boyunca, 36 muhabir ile 28’i büyükşehir olmak üzere toplam 50 şehirde ve bunların 46 ilçesinde seçmenle görüştü, adaylarla konuştu, siyasi liderleri ve mitingleri izledi, muhabirlerinin haberlerini ve izlenimlerini sıcağı sıcağına izleyicilerine aktardı. 

Medyascope muhabirleri Alphan Telek, Aylin Yardımcı, Aytuğ Özçolak, Ayşecan Gören, Batu Bozkürk, Barışcan Yalçın, Bedirhan Muhsin Aybar, Burak Tatari, Büşra Cebeci, Canan Coşkun, Doğu Eroğlu, Edgar Şar, Egemen Gök, Emrecan Kaya, Fatima Çelik, Ferit Aslan, Fırat Fıstık, Gamze Elvan, Gökçe Çiçek Kösedağı, Gülçin Karabağ, İbrahim Orhan Yayan, İlknur Yılmaz, İrfan Bozan, Kubilay Barış Çelik, Merve Özçelik, Murat Aksoy, Murat Utku, Özgür Özdemir, Recep Berber, Sahra Atila, Sercan Öztürk, Şükran Şençekiçer, Tamer Durak, Uğur Gümüşkaya ve Ufuk Çeri, İstanbul ve Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükada, Büyükçekmece, Eminönü, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Şişli, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçelerinde; Ankara ve Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Haymana, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan, Yenimahalle ilçelerinde; İzmir ve Karabağlar ilçesinde; Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin ve Hopa ilçesinde, Aydın, Balıkesir, Batman ve Sason ilçesinde, Bingöl, Bolu, Bursa ve Gürsu ilçesinde, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır ve Sur ilçesinde, Düzce, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, KırklareliKayseri, Kocaeli ve Dilovası ilçesinde, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak’ta seçimin nabzını tuttu. Bunun yanı sıra, Medyascope programlarında da izleyiciler, başta Ruşen Çakır olmak üzere, uzmanların seçime ilişkin yorumlarını dinleme imkanı buldu.

31 Mart Pazar saat 19.00’dan itibaren seçim yayınındayız

31 Mart’ta da Medyascope izleyicileri, saat 19.00’dan itibaren (seçime ilişkin yayın yasağı YSK tarafından daha önce kaldırılırsa o saatten başlayarak), yine ve öncelikle sandık başlarındaki, il ve ilçe seçim kurullarındaki, siyasi parti seçim koordinasyon merkezleri ve genel merkezlerindeki Medyascope muhabirlerinden, sandığın nabzını, oyun rengini, seçimin sonucunu, beklentileri, tepkileri, sevinçleri, üzüntüleri, zaferleri ve yenilgileri, yani “haberleri”, sıcağı sıcağına ve bütün yönleri ile alacaklar. Uzmanlar da seçimin verilerini Medyascope ekranından yorumlayacaklar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.