Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York şehrinin iki katı büyüklüğünde bir buzul Antarktika’dan kopmak üzere

The New York Times’ın haberine göre, Antarktika’da Brunt sahanlığındaki iki buzul çatlağı yepyeni bir buzdağını ortaya çıkarmak üzere. Bilim insanları bu doğa olayının her an gerçekleşebilieceğini söylüyor. Ortaya çıkması beklenen buzdağı 560 mil2 genişliğiyle New York şehrinin neredeyse iki katı büyüklüğünde. Söz konusu çatlaklar Antarktika’da 2016 yılında şu şekilde gözlemlenmişti:

27 Şubat 2019’da çekilen uydu görüntüsünde ise yukarıdaki çatlakların birbirlerine doğru hareket ettiği görülüyor.

Bunun sonucunda buzulda büyük bir kopma bekleniyor. Bilim insanları bu kopuşun her an yaşanabileceğini belirtirken, ortaya çıkacak yeni buzdağının New York şehrinin iki katı büyüklüğünde olacağı tahmin ediliyor.

Kaliforniya Üniversitesi’nde çalışan iklim bilimci Eric Rignot, beklenen kopuşun Brunt bölgesi için devasa olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.