Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Konseyi cezaevleri raporu açıklandı, Türkiye’nin verileri tutarsız bulunduğu için değerlendirmeye alınmadı

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin cezaevlerinde bulunan kişilerin sayısı hakkındaki rapor açıklandı. 2016-2018 yıllarını kapsayan ve Lozan Üniversitesi’nin işbirliğiyle hazırlanan SPACE I başlıklı rapora göre; söz konusu dönemde Avrupa çapında cezaevlerindeki nüfusta yüzde 4,4 azalma meydana geldi.

Raporun hazırlanmasında üye ülkelerin sunduğu bilgiler kullanılırken Arnavutluk, Belçika, Bosna-Hersek, Macaristan, Malta ve Ukrayna raporu hazırlayan kurumlara bilgi vermeyi reddetti.

Raporda; Türkiye’den gelen verilerde birtakım tutarsızlıklara rastlandığı ve bunun sonucu olarak Türkiye’yle ilgili istatistiklere yer verilmediği belirtildi. Daha önce aynı kurumların hazırladığı bir başka raporda, 2006-2016 yılları arasında cezaevi nüfusunda en fazla yaşanan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiği bilgisine yer verilmişti.

Raporun kapsadığı 2016-2018 döneminde cezaevinde nüfusun en çok azaldığı ülkeler sırasıyla Romanya, Bulgaristan, Norveç ve Finlandiya oldu. İzlanda, İtalya, Danimarka ve Karadağ’da ise cezaevi nüfusu arttı.

Cezaevlerindeki nüfus yoğunluğu konusunda başı çeken ülke Romanya olurken, yoğunluk konusunda bu ülkeyi Kuzey Makedonya, Fransa, İtalya ve Moldova izledi.

Rapora göre ceza kurumlarından en çok firarın yaşandığı ülkeler ise Almanya, Fransa, İsveç ve İsviçre oldu.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.