Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Araştırmalar Amerika Bağımsızlık Savaşı’nın kahramanlarından General Pulaski’nin kadın ya da interseksüel olabileceğini gösteriyor

Amerikan Bağımsız Savaşı’nda ordusuna katıldığı George Washington’ın hayatını kurtardığına inanılan Polonya kökenli Amerikalı general Casimir Pulaski’nin kadın ya da interseksüel olabileceğini gösteren güçlü kanıtlara ulaşıldı.

George Washington’ın emrine girip 1777’de İngiliz ordusuna karşı savaşan Pulaski, hem ABD hem de Polonya’da bir savaş kahramanı olarak görülüyor. 

Yirmi yıl önce Pulaski’nin iskeletini inceleyen bilim insanları, iskelette birtakım dişil özellikler tespit etseler de iskeletin General Pulaski’ye ait olduğunu kanıtlayamamışlardı. Günümüzde yapılan DNA testi ise iskeletin Pulaski’ye ait olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın bulguları 8 Nisan’da yayınlanacak olan “Amerika’nın Gizli Hikayeleri: General Kadın mıydı?” adlı belgeselde gösterilecek. 

1777’de George Washington’ın hayatını kurtardığına inanılan Pulaski, 1779’da Savannah saldırısı sonrası ağır yaralanmış ve 34 yaşında hayatını kaybetmişti. Pulaski’nin cesedi metal bir konteyner içinde saklanmış daha sonra ise ABD’nin Georgia eyaletinde bir anıtın içine defnedilmişti. Anıt 20 yıl önce geçici olarak kaldırılıp, Pulaski’nin kemiklerine ulaşılınca bilim insanları iskeleti incelemeye aldılar.

O günün koşullarında yapılan testler iskeletin Pulaski’ye ait olduğunu kanıtlamaya yetmemişti. Yakın zamana kadar unutulmuş olan mesele tekrar gün yüzüne çıktığında eldeki teknolojik imkanlar DNA testinin daha güvenilir bir sonuç verebileceği umudunu artırmıştı. Testin sonucunda iskeletin kesin olarak Pulaski’ye ait olduğu tespit edildi. 

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, dünya nüfusunun yüzde 1.7’si interseksüel, yani hem erkek hem de kadın özelliklerine sahip olarak dünyaya geliyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.