Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Sudan’da ordu yönetime el koydu, El Beşir ev hapsinde

Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in istifası talebiyle kitlesel protesto gösterilerinin devam ettiği Sudan’da ordunun yönetime el koyduğuna dair haberler geliyor. Çok sayıda haber kuruluşu ordu birliklerinin, başkanlık konutunun çevresini sarıp el Beşir’i ev hapsine aldığına, yönetimdeki üst düzey yetkililerin de gözaltına alındığına dair haberler geçiyor. Al Arabiya, ordunun devlet televizyonu ve radyosunu da kontrolü altına aldığını duyururken, Al Hadath televizyonu ise başkent Hartum’daki havaalanının uçuşlara kapatıldığını bildirdi.

Bu arada 30 yıllık Ömer el Beşir yönetiminin sona erdiği, ordunun yönetime el koyduğu haberleri üzerine Hartum’da insanların sokaklara çıkıp kutlamalara başladığı da gelen haberler arasında.

Sudan’da binlerce kişi geçen hafta sonunda başkent Hartum’da, içinde el Beşir’in konutunun yer aldığı askeri kışla önünde oturma eylemi başlatmış, güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen göstericiler hafta boyunca eyleme devam etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.