Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yokoluş İsyanı: 100’den fazla iklim aktivisti tutuklandı

Londra polisi, şehrin merkezindeki yolları kapattıkları gerekçesiyle iklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen 100’den fazla aktivisti tutukladı.

İngiltere’de hükümetin iklim değişikliği konusu üzerinde daha etkili adımlar atması gerektiğini savunan Yokoluş İsyanı’na (Extinction Rebellion) binlerce kişi katıldı. Yokoluş İsyanı hareketine katılan iklim aktivistleri, Waterloo Köprüsü, Parlamento Meydanı ve Oxford Circus’ta kamp kurdukları için yollar trafiğe kapandı.

BBC’nin haberine göre, Metropolitan Polis Teşkilatı, sabah saatlerinde 113 aktivistin gözaltına alındığını duyurdu. Aktivistlerin çoğu, kamu düzeni suçları şüphesiyle gözaltına alınırken Shell’in merkez binasındaki beş aktivist, camları kırmakla ve camlara grafiti çizmekle suçlanarak gözaltına alındı.

“Gerçekleri anlatın”

Bazı protestocular polisin müdahalesini engellemek için kendilerini köprüde park etmiş bir kamyona zincirledi. Pazartesi günü Oxford Circus’un ortasına pembe bir tekne park edildi. Teknenin üzerinde “Gerçekleri anlatın” yazan aktivistler, “ekolojik krize karışı isyan” çağrısında da bulundu.

“Dikkatinizi çekmek için ekonomiyi aksatmalıyız”

Yokoluş İsyanı’nın sözcülerinden biri insanları rahatsız etmek istemediklerini fakat hükümetin iklim değişikliği ile ilgili başarısızlıklarının kendilerine başka bir çare bırakmadığını belirtti ve “Dikkatlerini çekmek için ekonomiyi aksatmalıyız” dedi.

Hareket, sosyal medyada seyahat etmeye çalışan birçok kişi tarafından eleştirildi. Hareketi destekleyen Twitter kullanıcıları da, ifade özgürlüğünü desteklediklerini fakat bu durumun işe gitmelerini zorlaştırdığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.