Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cennet Cennet Dedikleri: Din Üzerine Dünyevi Tartışmalar (1): İslam ve Din Çalışmaları

“Cennet Cennet Dedikleri: Din Üzerine Dünyevi Tartışmalar” adlı programın bu ilk bölümünde Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Baki Tezcan, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki üniversitelerin beşeri bilimler fakültelerinde kendine yer bulan Din Çalışmaları sahasını, bu konunun içine giren meselelerin Türkiye’de nasıl çalışıldığı ile karşılaştırarak tanımlamaya çalışıyor. Din Çalışmaları perspektifi, İslam’ın çoğulcu yapısını kucaklamak açısından önemli olanaklar sunuyor. İslam’ın farklı yorumlara açık oluşu, yani yapısal olarak çoğulcu olarak düşünülmesi gerektiği, tarihsel bir örnekle, programın üst başlığına ilham veren, Yunus Emre’nin “Cennet cennet dedikleri bir ev ile birkaç huri” mısraının yüzyıllar içinde başına gelenler takip edildiğinde tecessüm ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.