Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatı Refik Ali Uçarcı: “Sabri Uzun, kendisini tanımayan itirafçının beyanıyla tutuklandı”

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun’un avukatı Refik Ali Uçarcı, müvekkilini tanımayan, Uzun’un da kendisini tanımadığı bir itirafçının beyanıyla tutuklandığını söyledi. Öte yandan Uzun’u tutuklayan Hâkim Ali İde’nin AKP Adıyaman eski Gençlik Kolları Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Cumhurbaşkanı’na hakaret, örgüte yardım ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Dosyadaki deliller ise ihbar tutanağı ve itirafçı beyanı. 

Uzun’un avukatı Refik Ali Uçarcı, ihbar tutanağının Fethullahçı yapı tarafından meslekten atılan bir polise ait olduğunu söyledi. Bu polisin 2016’da mesleğe dönmek için mücadele ettiği sıralarda verdiği beyanın delil olduğunu; Uzun’u tanımadığını, Uzun’un da bu kişiyi tanımadığını belirtti. Uçarcı, itirafçı polisin mesleğe döndüğünü de sözlerine ekledi.

İhbarcı araştırılmadı”

İhbar tutanağının polisi arayarak “Sabri Uzun FETÖ’cüdür” diyen bir ihbarcıya ait olduğunu söyleyen avukat Uçarcı, bu kişinin kimliğinin tespit edilmediğini belirtti. 

Uzun, Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgusunda ihbar tutanağı ile ilgili şunları söyledi:

“İhbarı alan kişi bu şahsın evine gidip bunu sormuş mu? Bu kişi takibe alınmış mı? Bu taktik FETÖ’cülerle ilgili bir taktiktir. Bunun araştırılıp savcı adına bilgi derleyip savcılığa gönderilmesi gerekirdi. İhbarı yapan veya yaptıran kişinin benimle bir husumeti olduğunu düşünüyorum. Bunu araştırmayanların da benimle bir sorunu olması lazım. Halen kim olduğu sorulmamış.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.