Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan YSK kararını eleştiren iş dünyasına sert çıktı: “Önce herkes haddini bilecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptaline tepki gösteren iş dünyası temsilcilerini hedef aldı. “Bazı iş adamı grupları, dün açıklanan bu karardan sonra baktık ki garip garip açıklamalar yapıyorlar” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Güzel, bundan sonra da tabii ki bizden bu tavırlarınızla, ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde sizler burada seçim hukukunun işletildiği bir yerde, böyle bir açıklamayı yaparsanız işte bunlar normalleşmeyi getirmez. Bunlar anormalleşmeyi getirir. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun? İş adamı mısın? Sen işini yap. Sana düşeni, sandığında git kullan. Ama kalkıp da seçim yargısını vermiş olduğu karara müdahale mahiyetinde açıklamalar yaparsanız bu sizin de nerede olduğunuzu, nereye oturduğunuzu gayet güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Müsaade edin de bizim size bakışımız ona göre değişecektir. Biz bu ülkede siyaset yapıyoruz.”

“Önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir”

Ekonomide yaşanan dalgalanmaların sebebinin “sabotaj” olduğunu iddia eden Erdoğan’ın bu konudaki değerlendirmesi de şöyle oldu:

“Bu dayatmaya karşı biz milletimizle birlikte biz istiklalimize sahip çıktıkça, ekonomimize yönelik sabotajlar artıyor. Ekonomide 15 Temmuz darbe girişimine kadar iyi giden göstergelerin birden bire allak bullak olmasını, tek başına ülkemizin dinamikleriyle açıklayabilmek mümkün değildir. Bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir.”

Erdoğan, “tüm göstergelerin ekonomide doğru, ümit verici bir kıpırdanmanın yaşandığını ortaya koyduğunu” da ileri sürerek, “Kur, faiz, enflasyon şer üçgenine ülkemizi hapsedip ekonomik olarak çökertme gayretlerinden elbette vazgeçilmeyecektir. Bizi taciz etmekten geri durmayacaklardır. Ama biz yönümüzü geleceğe çevirir ve elimizdeki imkanları aktif olarak üretime, yatırıma, istihdama yönelik kullanırsak bu çabalar sonuçsuz kalmaya mahkumdur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.