Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

San Francisco: Dünyada kişi başına en fazla milyarder düşen şehir

San Francisco, dünyanın kişi başına düşen milyarder sayısı en fazla olan şehri haline geldi. New York ise toplam milyarder sayısı ile hâlâ dünyanın en fazla milyarderine sahip şehri ünvanını koruyor.

Wealth-X’in açıkladığı yeni raporuna göre, San Francisco’da her 11 bin 600 kişiden biri milyarder. Ayrıca şehir, toplamda 75 milyarderiyle dünyanın en fazla milyardere sahip üçüncü şehri. Birinci sırada 105 milyarderiyle New York, ikinci sırada ise 87 milyarderiyle Hong Kong yer alıyor.

Raporda milyarder isimleri verilmese de Forbes’ın yakın tarihli bir raporunda San Francisco’daki Silikon Vadisi’nin milyarderlerinin kim olduğunu öğrenmek mümkün. 62 milyar dolar servetiyle Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, 62 milyar dolar servetiyle Oracle’nin kurucusu Larry Ellison ve yaklaşık 50’şer milyar dolar servetleriyle Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, San Francisco’nun önde gelen milyarderlerinden sayılıyor.

Dünya çapındaki milyarder nüfusu daralıyor

Rapor ayrıca dünya genelindeki milyarder sayısının yüzde 5,4 oranında gerileyerek 2 bin 604 kişiye düştüğünü gösteriyor. Bu düşüşün pek çok sebebi var ancak en önemlilerinden biri Brexit’in küresel ticarette yarattığı gerginlik.

Rapor, Kuzey Amerika’nın milyarder nüfusunda yaklaşık yüzde 3’lük bir artış olduğunu da ortaya koyuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.