Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman istihbaratından IŞİD uyarısı: “Örgüt yeraltına inse de tehdit olmayı sürdürüyor”

Almanya’da iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Dairesi’nin (BfV) Başkanı Thomas Haldenwang, Batı ülkelerini uyararak IŞİD’in ciddi bir tehdit olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Başında bulunduğu kurumun geçen pazartesi günü Berlin’de düzenlediği “aşırılıkçı siyasi oluşumları” konu alan konferansta konuşan Haldenwang, IŞİD’in Irak ve Suriye’de askeri açıdan yok olma noktasına geldiğini ancak bunun insanları yanıltmaması gerektiğini söyledi. Geçen nisan ayında Sri Lanka’da kiliselere yönelik olarak gerçekleştirilen ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği saldırıları hatırlatan Haldenwang, IŞİD’in askeri olarak savaşı kaybetse de yeraltına inerek dünyanın çeşitli bölgelerinde terör saldırıları gerçekleştirme ihtimalinin her zaman bulunduğu uyarısını yaptı.

Haldenwang konuşmasında ayrıca, selefi Hans-Georg Massen’in aksine, yalnızca radikal İslamcılara değil, radikal sol ve radikal sağ oluşumlara karşı da uyarılarda bulundu.

Deutsche Welle’ye açıklamalarda bulunan Thomas Haldenwang, IŞİD’in Avrupa ülkelerinde propaganda yapmaya devam ettiğini ve Batılı hedeflere saldırı çağrılarını halen yapabildiğini söyledi. BfV Başkanı, saldırı planları yapan çok sayıda İslamcı terörist olduğunu bildiklerini de sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.