Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Instagram 50 milyon kullanıcıya ait hesap bilgilerinin nasıl sızdırıldığını araştırıyor

Sosyal medya platformu Instagram, yaklaşık 50 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerinin, sanal ortamda korunmasız erişim sağlanabilen veri tabanına nasıl aktarıldığının peşine düştü.

Temmuz 2018’deki verilere göre, Instagram’ın 1 milyarın üzerinde kullanıcısı var. Teknoloji endüstrisi ile ilgili haberler yapan TechCrunch, ‘influencer’ olarak bilinen Instagram fenomenlerinin yanı sıra, ünlülerin ve marka hesaplarının da kişisel bilgilerinin korunmasız veri tabanında toplandığını belirtti.

BBC’nin haberine göre veri tabanının izi, Mumbai merkezli Chtrbox şirketine uzanıyor. Bu haberin çıkmasının ardından Instagram BBC’ye, verilerin nereden geldiğini bulmaya çalıştıklarını söyledi. E-posta ve telefon numaralarının da bulunduğu veri tabanının, kendi verilerinden gelip gelmediğini araştıran Instagram, kamuoyuna nasıl sızdırıldığı konusunda Chtrbox ile görüştüklerini belirtti.

Korunmasız veri tabanının ayrıca kullanıcıların konum bilgilerini de içerdiği belirtildi. Amazon’un sunucusunda, şifresiz ve erişime açık halde depolanan veri tabanındaki açığı Hindistanlı bir araştırmacı fark etti ve konu hakkında TechCrunch’a uyarıda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.