Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fiat Chrysler, Renault’ya birleşme teklif etti: Otomotivde bir dev doğabilir

İtalyan-Amerikan otomotiv şirketi Fiat Chrysler, Fransız Renault’ya birleşme teklifi yaptı. Teklif kabul edilirse, yeni ortaklık yılda 8 milyon 700 bin otomobil ile sektörde dünyanın en büyük üreticisi olacak. Fiat Chrysler ile Fiat’ın payları yüzde 50 yüzde 50 olarak bölüşeceği ortaklık, şirketlerin özellikle araştırma geliştirme kaleminden olmak üzere yılda toplam 5 milyar euro tasarruf etmesini de sağlayacak.

Fransız basını, Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard’ın, iki dev şirketin birleşmesi için hazırlanan çalışmayı cuma günü Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire’e ilettiğini duyurdu. Renault’nun yüzde 15’i Fransız devletine ait. Birleşme gerçekleşirse Fiat Chrysler hissedarları 2,5 milyar euro temettü alacak. Oluşacak şirketin hisseleri Milano, Paris ve New York’ta işlem görecek. 

Türkiye’de de fabrikaları olan iki otomobil üreticisinin bugün bir basın toplantısı düzenleyerek nihai kararı açıklamaları bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.